Tror unggutter etablerer seg i startelleveren
Tror unggutter etablerer seg i startelleveren

Tror unggutter etablerer seg i startelleveren


​Gard Rogne er en av de lokale ungguttene som banker hardest på døra inn i trener Renè Skovdahls startellever.

20-åringen ble tatt opp i A-stallen på starten av 2020-sesongen. Da skrev Gard Rogne sin første proff-kontrakt med klubben han har vært en del av siden første pasning som 6-åring.

Utviklinga har vært stor det siste halvannet året, og i treningskampen mot Florø kom Gards første mål for BILs A-lag. Det var også andre treningskamp i år, kantspilleren var å finne i trenerne Skovdahl/Pedersens startellever.

-Jeg har knekt noen koder som kantspiller det siste halve året. Tidligere har jeg vært mer tilrettelegger og ballfordeler i ei sentral midtbanerolle, mens nå handler det om å ta initiativ mot bakrom og være aggressiv i press som en av førsteforsvarerne. Jeg trives veldig godt i kantrolla. Den krever mye, men gir også mange muligheter, sier Gard Rogne.

Evig sulten

Det er kun hardt arbeide som gjelder for å utvikle seg videre.

-Målet er å få spille så mye som mulig i år. Få starte kamper og søke utvikling hele tida. For å bli bedre på dette nivået er det spilleminutter som teller. Slik sett har jeg blitt enda tøffere mot meg selv, der nullstilling etter trening og kamp er viktig. Jeg er aldri fornøyd og alltid sulten på mer. Det må til for å bli litt bedre for hver dag på feltet, fortsetter Gard Rogne.

Han er en av flere unge spillere trenerteamet Skovdahl/Pedersen/Sunde håper skal ta steget inn i en reel konkurransesituasjon om startplass i år. Tobias Flem er en annen spiller, som kan ta det neste steget i år. Emblems-gutten scoret sitt første mål i PostNord-ligaen hjemme mot Kjelsås i fjor. Tre dager etter at 19-åringen signert kontrakten med Brattvåg.

-Både Gard og Tobias fikk prøve seg en del i fjor, og er to unge spillere jeg forventer tar en rolle for å konkurrere om plassene i startelleveren i år. Det er veldig kjekt å se at de unge tar steg, og det viser at vi gjør noe riktig. Det at mange unge spillere søker seg hit, viser også at vi er attraktive for de som søker en toppfotball-arena å utvikle seg videre på, sier BIL-trener Renè Skovdahl.

Marius Refsnes etablerte seg direkte i startelleveren til Brattvåg etter overgangen fra Herd før 2020-seongen. Av lokale unggutter er trioen Eirik Vågnes, Per Kristian Helle Hildre og Erlend Blø også en del av treningsgruppen når skolearbeidet tillatter det. Her kan det skje ting når skolen er ferdig.

-Eirik sto over mot Florø grunnet et kranglete kne vi ikke ønsket å ta sjanser med, så han fikk spille G19-kamp i stedet med tanke på belastning. De to andre var med i troppen, og dette er gutter vi ønsker å utvikle videre i Brattvåg, avslutter Brattvåg-trener Renè Skovdahl

I tillegg har flere andre unge lokale spillere hospitert på Brattvåg-treningene i vinter, men gjeldende korona-restriksjoner har bydd på utfordringer for å få til dette over lengre perioder.

Lag Invest
Sparebanken Møre
NMK
Kongsberg Maritime
Bunnpris
Brabil
First Seafood
Tafjord
Artal
LAG Invest
Lapas
Telenor Xtra FFO
Bli grasrotgiver
Brattvåg Fysikalske
Sport1
NOGVA
Samfjordkvartalet
PostNord
Umbro
Sandcos