Brattvåg tilbake på vinnersporet
Brattvåg tilbake på vinnersporet

Brattvåg tilbake på vinnersporet


Brattvåg startet nervøst i årets første hjemmekamp på stadion. Rammen var perfekt med 505 betalende og sommertemperaturer innrammet i sol og idyll. Så vakker som bare Brattvågen kan være på en dag i slutten av april.

Ute på kunstgresset var det Arendal som tok best for seg, og gjestene fra det blide sør kom til 3-4 store sjanser. Den største av dem alle reddet BIL-keeper Stankovic med en beinparade alene mot Arendal-spiss og kaptein Fabian Ness.

Nevnte Ness headet også den påfølgende corneren rett over tverrliggeren til Brattvåg. Arendal er et av lagene som ser for seg å kjempe om opprykket, og hadde i tillegg sine sjanser før Ness-dobbelen. Til hell og lykke gikk to avslutninger fra kloss hold rett på Stankovic, mens BIL sin nummer 1 fikk slått den siste til corner.

Etter hvert ble BIL varme i drakta, og Emil Dahle fikk på seg danseskoa til mindre glede i Arendal-leiren.

Playmakeren danset rundt et par forsvarere, avsluttet med en piruett før 28-åringen sendte ballen videre til Sami Kamel. Dansken fikk lagt flatt inn i 5-meteren til Arendal, der forsvarer Kukleci beinet ballen i eget nett i kamp med Alexander Jonassen.

- Det var godt å komme i gang etter å ha vært på pinebenken sist i Trondheim. Det er ikke artig å stå over en serieåpning, og jeg har gledet meg til denne dagen i hele vinter. Det er alltid mest artig å spille kamper som står om poeng eller noe annet av verdi. Det var trangt da jeg dro den piruetten før ledermålet, men av og til er det slik som må til for å finne lukene, sier Emil Dahle.

Pauseledelse 1-0 i Brattvåg.

Kunne blitt mer

Folket på tribunen hadde knappest fått svelga unna pølser, vafler, is og kaffe før Sami Kamel tok fram børsa fra knappe 20 meter. Det skal sies at 25-åringen ikke akkurat skjøt med sitt skarpeste kaliber, men skuddet var akkurat hardt nok til at det gikk under Arendal-keeperen og spratt videre i tomt mål.

- Jeg siktet på lengste hjørnet, men fikk dessverre ikke maksimalt treff. Heldigvis gikk den inn like vell. Hvem som skårer målene betyr ikke så mye. Så lenge vi vinner kampene. Det var godt med seier etter nedturen sist, og ikke minst var det viktig med tanke på at kampene kommer raskt framover. Vi må henge på fra start av, sier det som nå er Brattvåg sin toppscorer med 2 mål i serien.

En perfekt start på en omgang, der Brattvåg dikterte tempo og spill til uret rundet 90 minutter.

Alle jobbet utrettelig på et lag som tørstet etter tre poeng. Ola Husby sprang som vanlig sine faste kilometer i dypet sentralt.

- Vi spiller en bra første omgang etter en litt rusten start der vi tar mer og mer over. Til slutt syns jeg vi vinner fortjent, sier trønderen Ola Husby, som sist lørdag var med å tape på banen faren spilte sine hjemmekamper på fram til 1998.

Både Jo Nymo Matland, Håkon Leine og Sami Kamel kunne ha scoret både 3-0 og 4-0 i den gode Brattvåg-perioden etter pause.

I stedet samlet Arendal seg til en siste krampetrekning, der Vital Kaba fikk redusere til 1-2 tre minutter på overtid.

Nærmere enn reduseringen fra Friggs toppscorer i 3.divisjon avdeling 6 sist sesong kom aldri Arendal

Tre på rad

Selvsagt var også trener Renè Skovdahl godt fornøyd med tre poeng etter 2-4-smellen i serieåpningen borte mot Byåsen.

- Vi starter nervøst, med høye skuldre etter kampen sist i Trondheim. Alle jobber steinhardt i dag, og jeg vil ikke trekke fram noen spesiell spiller. Det var godt å se flere steppe opp da vi trengte det som mest. For meg som trener er det flott å få svar fra spillerne etter prestasjon sist. Vi var ikke fornøyd etter 2-4 for Byåsen, sier trener Renè Skovdahl.

En jury kåret keeper Aleksander Stankovic til dagens beste Brattvåg-spiller. Fortjent etter åpningen på kampen.

- Vi står bra som lag i store perioder av kampen. Selv føler jeg at jeg leser spissen deres veldig godt da han kommer alene mot meg. Jeg er meget fornøyd med den redningen, sier Aleksander Stankovic.

Dagens enkeltprestasjon sto Emil Dahle for, som da også vant den kåringen etter forarbeidet til 1-0-målet. Midtbane-elleganten ser fram mot neste uke. Den starter allerede borte mot Sola lørdag. Deretter venter Spjelkavik borte i cupen, og Stjørdals-Blink i ny bortekamp lørdag 4.mai i Stjørdal.

- Tre kamper neste uke betyr at vi får god bruk for kvaliteten i bredda i stallen vår. Her er mange som er spillesugne og klare for å vise seg fram. Det skal komme veldig godt med framover, avslutter Emil Dahle.


Lag Invest
Sparebanken Møre
NMK
Kongsberg Maritime
Bunnpris
Brabil
First Seafood
Tafjord
Artal
LAG Invest
Lapas
Telenor Xtra FFO
Bli grasrotgiver
Brattvåg Fysikalske
Sport1
NOGVA
Samfjordkvartalet
PostNord
Umbro
Sandcos