Simon Tomren gir seg
Simon Tomren gir seg

Simon Tomren gir seg


Tre alvorlige skader har satt et karrierepunktum for vår mangeårige nøkkelspiller og kaptein.

Det er en trist dag for Brattvåg fotball, men en del av gamet er dessverre skader. Der har vår kaptein Simon Tomren vært svært uheldig de siste sesongene. Etter to korsbåndskader og en akkilesskade har mannen med 106 A-kamper valgt å legge skoa på hylla.

-Vi mister en kontinuitetsbærer og leder. Han som alltid går foran i kamp og på trening. Dette er en trist dag for alle som er glade i Brattvåg fotball. Dessverre var det ingen vei tilbake etter den siste korsbåndskaden. Vi har sett dette komme de siste ukene. Vi ønsker Simon det aller beste for fremtiden, sier Brattvåg-trener Renè Skovdahl.

To opprykk og et nedrykk

Simon blir 28 år denne måneden, og var inne i sitt siste kontraktsår i klubben han har tjent trofast siden 2015.Etter å ha kommet fra Kristiansund var han sentral i å føre Brattvåg til opprykk direkte fra 3.divisjon. Året etter var vi uheldige å rykke ned grunnet spissingen av den nye 2.divisjon. Da Simon Tomren skulle lede laget til opprykk på direkten sesongen etter var det første uhellet ute i en treningskamp mot Træff. Korsbåndskade.

I starten på 2018 var Simon på veg tilbake for fullt i trening, da han røyk akkilelsen. Han kom tilbake på bana etter sommerferien den sesongen. Han var fortsatt i sin beste fotball-alder, og sentral midtbanegeneral inn i 2019-sesongen. Der 4-0-seieren mot Bryne 28.september fikk en skikkelig bismak. Simon Tomren måtte hjelpes av bana med det som var en ny korsbåndskade. I det andre kneet denne gang.

Det skulle dessverre vise seg å bli siste kamp for Simon Tomren, som har vært en fantastisk motivator og inspirasjonskilde for de andre spillerne i klubben under sin skadeperiode. Et forbilde. Mange er de timene han har lagt ned på egenhånd, og den fysiske formen var helt på topp i det sesongoppkjøringen startet i januar.

BIL i hjertet

Dessverre merket Simon tidlig kjenning etter tøff trening, og på et tidspunkt må man også tenke på livet etter fotballen.

Den tanken innhentet Simon denne uka, og dermed avsluttet Brattvåg og Tomren kontrakten.

-Jeg kan spille fotball, men kroppen klarer ikke høy belasting over tid. Selv om lysta og motivasjon er stor, er dette den eneste rette beslutningen overfor både klubben og meg selv. Det er et liv etter fotballen også. Det var realismen som slo inn, sier Simon Tomren.

Han har ikke trent med laget på en stund, men trent på egenhånd som han gjorde under nesten hele 2020-sesongen.

-Jeg merket det allerede etter få dagers trening i januar. Akkilesen stivnet helt, og jeg klarte faktisk ikke gå på ei uke etterpå, forteller Tomren.

Selv om spillerkarrieren er forbi, vil han fortsatt være å se i Brattvågen.

-Dette er blitt klubben min, og Brattvåg har en plass i hjertet mitt. Det er mange fantastiske mennesker både i og rundt klubb, og jeg kommer til å stikke innom så ofte jeg har tida. Jeg har fått meg mange kompiser her. Kamper vil jeg også ha med meg, avslutter klubbkjempa Simon Tomren.

Lag Invest
Sparebanken Møre
NMK
Kongsberg Maritime
Bunnpris
Brabil
First Seafood
Tafjord
Artal
LAG Invest
Lapas
Telenor Xtra FFO
Bli grasrotgiver
Brattvåg Fysikalske
Sport1
NOGVA
Samfjordkvartalet
PostNord
Umbro
Sandcos