Lokal spiller klar for Brattvåg
Lokal spiller klar for Brattvåg

Lokal spiller klar for Brattvåg


Benjamin Fjeldsted Sveinsson fra Tennfjorden er klar for spill i Brattvåg-drakta

Benjamin er flasket opp i Ravn, men som flere andre unge og lovende unggutter fra Vatne og Tennfjorden i årgangene sent på 1990-tallet, forsvant han til AaFKs ungdomsavdeling som G16-spiller før 2015-sesongen.

Med islandsk far ble han også tatt inn til landslagssamling med både U16 og U17-landslaget, og Benjamin er oppvokst på Island. Der han tidlig spilte i klubbene Njardvik og Keflavik.

Midtbanetalentet gikk gradene i AaFK opp til kamper for rekruttlaget i 3.divisjon, der det ble en del kamper under både 2016- og 2017-sesongen. Den sommeren gikk han over til Herd, der han har spilt siden.

Kraftfull back

Helt til i vinter, for da dukket Benjamin Sveinsson opp på den første treninga under sesongoppkjøringa. 22-åringen fikk også 26 minutter i årets første (og foreløpig eneste) treningskamp borte mot Molde.

Mandag var overgangspapirene i orden, og "Benji" er fullverdig medlem av Brattvåg sin A-stall for 2021-sesongen.

-Helt fantastisk at det gikk på plass. Jeg har trent her lenge, og derfor godt å få avtalen på plass. Nå ser jeg frem til sesongen under dyktige trenere med gode lag-kompiser. Jeg kjenner også Thomas Pedersen godt fra Herd-tida, og vet at dette blir en god plass å utvikle meg videre, sier Benjamin Sveinsson.

Brattvåg-trener Renè Skovdahl er godt fornøyd med sin siste signering. Det gir flere alternativer i backrekka.

-Benjamin har jobbet hardt på treningsfeltet med det fysiske siden han kom, og fremskrittene har vært store. Han har stor fart og utholdenhet, og er en offensiv back-type som passer godt inn i den spillestilen vi ønsker å ha. Vi er veldig glade for at lokale og regionale spillere velger Brattvåg, og vi ser frem til å utvikle Benjamin videre, sier BIL-trener Renè Skovdahl.

Lag Invest
Sparebanken Møre
NMK
Kongsberg Maritime
Bunnpris
Brabil
First Seafood
Tafjord
Artal
LAG Invest
Lapas
Telenor Xtra FFO
Bli grasrotgiver
Brattvåg Fysikalske
Sport1
NOGVA
Samfjordkvartalet
PostNord
Umbro
Sandcos