Fredrikstad kommer
Fredrikstad kommer

Fredrikstad kommer


Lørdag klokken 15:00 er Fredrikstad gjester i PostNord-ligaen på Brattvåg stadion.

De har vunnet 1. divisjon 9 ganger og hevet pokalen som vinner i cupfinalen 11 ganger over hodet. Etter å ha vunnet cupen i 2006 og blitt nummer 2 i Tippeligaen to år senere, forsvant Fredrikstad ned i 2009. Guttene fra plankebyen lykkes å klatre opp igjen, men i 2012 startet det som skulle vise seg å bli en ørkenvandring.

Fredrikstad rykket videre ned på nivå 3 etter 2017-sesongen, og feilet i rykke opp igjen på første forsøk.

Det er to plasser i Norge du kan sammenligne med tilstander i Sør-Europa når det kommer til oppturer på fotballbanen. Bergen og Fredrikstad. Det er følelser, stemning, engasjement og full stadion.

FFK ledet av Bjørn Johansen er opprykksfavoritt i årets avdeling 1 av PostNord-ligaen. Etter kun 1 poeng på de to første kampene, peker pila rett vei etter tre strake seire i serien.

Onsdag ble Sarpsborg08 for sterke i cupens 2. runde, og nå har FFK som Brattvåg fullt fokus på poengsanking i PostNord-ligaen.

- En morsom kamp

Brattvåg-trener René Skovdahl har ristet av seg cup-skuffelsen mot Kristiansund, og fokus er rettet mot Fredrikstad.

49-åringen ser fram til det han tror blir en morsom kamp mellom to lag som ønsker å angripe.

- Det er også en spennende kamp. Fredrikstad har noen virkelig gode spillere, og vi må være på nivå der vi var før pause mot Hødd. Vi kommer til å gjøre en del endringer i startelleveren fra KBK-kampen. 120 minutter der er mye selv for godt trente spillere. Guttene er i god form, og flinke på restitusjon, men her kommer kampene tett, sier Skovdal.

Treneren vet hva som kommer. Publikum bør kjenne sin besøkelsestid når en av norsk fotballs store aristokrater besøker Brattvåg.

- Jeg har sett Fredrikstad. Blant annet mot Blink der de vant 1-0. Det er høyt tempo og tidvis veldig direkte fotball. Jeg tror på et lignende kampbilde lørdag. Det betyr underholdning for publikum, avslutter BIL-trener René Skovdahl.


Lag Invest
Sparebanken Møre
NMK
Kongsberg Maritime
Bunnpris
Brabil
First Seafood
Tafjord
Artal
LAG Invest
Lapas
Telenor Xtra FFO
Bli grasrotgiver
Brattvåg Fysikalske
Sport1
NOGVA
Samfjordkvartalet
PostNord
Umbro
Sandcos